17 December 2011

Majlis Kahwin Gila Bagai...Aduhai Isteriku


Sekadar gambar hiasan pinjam dari blog rakan blogger
Mewahnya

Kahwin umrrmmm semua orang nak kahwin, aku pun nak kawin jugak. tersenyum aku sorang sorang hehehe. bagi lelaki macam aku dapat buat majlis kawin yang simple Alhandulilah syukur untuk melengkapkan raptai persandingan, bukan aku je rata rata semua lelaki yang pendapatannya tak lah tebal poketnya nak kan yang simple yang wajib di utamakan.

12 December 2011

Ombak Rindu vs Tentang Dhia Best sangat ke

Ombak Rindu

Best sangat ke cite Ombak rindu ni dengan tentang dhia, mula mula aku dengar kawan cakap dari mulut kemulut ingat movie Ombak rindu ni Ongbak rindu eh cite thailand ni  kenapa bunyinya Ongbak rindu pulak pelik.

11 December 2011

Panggung Wayang kini dibuka di SEGAMAT


One Segamat

Di segamat kini sudah pun mempunyai paggung wayangnya sendiri . ini berita gembira bagi mereka yang tak pernah ke panggung wayang sebelum ini. ia bersebelahan dengan Terminal Bas Utama Segamat. aku sempat bertanya dengan guard. dia cakap ada 8 panggung terdiri daripada 4 panggung besar dan 4 panggung kecil.

10 December 2011

Mision Impossible Ghost Protocol menanti anda dipawagam


Aksi hebat lakonan dari tom cruise dalam Mision Imposible Ghost Protocol memang dinantikan bagi yang meminati filem genre aksi lasak aku lah tu. Trailer dari Youtube...

Bila lelaki dah sayang, semuanya ok....

Ini hari nak kongsi sikit cerita lah pasal sesetengah lelaki atau mungkin kebanyakan lelaki bila dah sayang kat u, dekat orang perempuan ler...

haaa bila lelaki dah sayang kat perempuan ni apa yang tak boleh semuanye jadi boleh, betul u orang perempuan tak kan tak perasan kot. ehh tak perasan jugak ke u all ni, cuba u perhatikan ok.

Aku buat demo sikit, sikit je...contoh

08 December 2011

Spec komputer sama tapi kenapa harga berbeza



Sebenarnya spec ni memang sama dan harganya pun patutnya sama pada mata kasar kita. cuba perhatikan pada tanda garis di gambar diatas aku telah gariskan menunjukkan bahawa sebenar terdapat perbezaan yang ketara dimana ramai pelanggan tidak tahu.

07 December 2011

Sayang sayang, sayang sayang i tak

alamak jiwang pulak mamat ni, eeehhhh bukan aku ok, aku bukan kaki jiwang tapi romantik kot. bila agaknye kita dengar ungkapan sayang buat daripada yang tersayang ye. orang perempuan paling suka dirinya disayangi dengan ungkapan ungkapan manja gitu. wanitakan terkenal dengan ciri ciri semula jadinya antaranya kelembutannya, lemah lembutnya, penyayangnya & paling suka dipuji.

06 December 2011

Member sepak terajang

Sekadar gambar hiasan


hari ni nak cite pasal member baik korang, member lama korang, yang dah lama tak jumpa. pasti korang ada member rapat yang gila gila 2 x 5 korang. dan dah lama korang tak jumpa bila jumpa sampai nak peluk guling guling kan kan, nak sepak terajang pun ada huhu. kadang kadang ni bukan apa kita ada kenangan masa kita susah dan senang, pahit manis apa orang cakap warna warni kehidupan dalam bersahabat.

04 December 2011

Movie trailer 2012 yang gempak

hoho ari ni aku nak cite pasal movie2 yang baru dan akan muncul pada tahun depan, semuanya memang gempak habis guna 3d & cgi . lagi lagi guna hd kualiti memang puas hati nampak real macam wujud je.

02 December 2011

Lelaki Macho

Machonye dia, sukanya aku. betulke perempuan suka lelaki yang macam ni? apa sebenarnya yang perempuan tengok kat lelaki ni...

Bulan 12 Hujan dan Kahwin

Hujan dan kahwin ye huuhuuhuu, eh betul lah tu masuk je bulan 11 -12 dah memang musim dia hujan je memanjang sampai banjir dibuatnye, apa nak buat rahmatnye hujan ni kan.

Apakah Matlamat 2012 Anda





Ye tahun 2011 sudah sampai Penghujungnya. aku pasti ramai yang telah mencapai matlamat 100% ada juga yang mencapai 50% dan tak lupa juga yang Masih gagal untuk mencapai matlamat pada 1%. tak mengapa matlamat adalah sasaran kita untuk mencapai sesuatu yang kita ingin capai tapi perlu ada usaha. Ok disini aku nak ambil tips dari Irfan Khairi untuk mencapai matlamat.

Hijrah Jadi Lelaki Sejati

Eh tajuk apa ni, belum cukapkah kita menjadi lelaki sejati tettt. Dari keratan akhbar metro 2/12/11 yang di petik "berubah lelaki sejati"


sekadar gambar hiasan
Maknyah Thailand "betul ke laki ni"

IPOH: “Alhamdulillah, Allah membuka pintu hati saya untuk berubah, sekali gus membolehkan saya memenuhi amanat arwah bapa sebelum dia meninggal dunia awal tahun ini.”

BEN ASHAARI: "Kak , nampak la bontot akak .."

BEN ASHAARI: "Kak , nampak la bontot akak .."

01 December 2011

Pentingkah Insurans Perlindung Diri





Adakah penting Perlindungan diri dan penting sangatkah. pada aku ya sangat penting pada kehidupan pada zaman ini. risiko kemalangan sangatlah tinggi apa-apa saja boleh berlaku, walaupun ajal maut telah ditentukan tuhan. kita sebagai umatnya harus berusaha untuk diri kita dan juga menjaga makan minum keluarga isteri dan anak-anak. pada masa

30 November 2011

Cukupkan Simpanan Kecemasan




Kali ini kita bercerita mengenai simpanan kecemasan. cukupkah wang simpanan kita, adakah anda tahu apa itu simpanan kecemasan dan berapa pentingkah simpanan kecemasan itu. pada pendapat aku simpanan kecemasan tersangatlah penting, pada masa-masa tertentu

29 October 2011

Antara Netbook & Notebook

Apa perbezaanya Antara kedua ini bukankah sama saje bunyinya, masih ada yang tak dapat membezakan antara "Netbook & Notebook" sama juga halnya "durian & durian belanda" tapi aku bukan nak cerita pasal durian ye.

Ok untuk membezakan antara Netbbook & Notebook


Netbook
  1. Rupanya "Bentuk Fizikal"  lebih kecil
  2. Pemproses "prosesor" kelajuannya biasanya perlahan