07 December 2011

Sayang sayang, sayang sayang i tak

alamak jiwang pulak mamat ni, eeehhhh bukan aku ok, aku bukan kaki jiwang tapi romantik kot. bila agaknye kita dengar ungkapan sayang buat daripada yang tersayang ye. orang perempuan paling suka dirinya disayangi dengan ungkapan ungkapan manja gitu. wanitakan terkenal dengan ciri ciri semula jadinya antaranya kelembutannya, lemah lembutnya, penyayangnya & paling suka dipuji.
wanita bila masa mula cinta berputik ni apa yang pakwe ajak on je (positif)
contoh jer tak tau betul ke idak,

Pakwe "call yang tersayang kring,kring,kring" contoh bunyi h/p
makwe "Eh darling call lah" contoh bunyi jantung dup,dup,dup,dup

pakwe "beri salam, hai sayang sayang tengah buat apa tu"
makwe "sambil tersenyum, i tak buat apa apa, duduk duduk je ni"

pakwe "sayang u nak keluar makan dengan i tak petang ni"
makwe "boleh gak"

(waktu yang dijanjikan tiba)

Pakwe "u cantik lah hari ni, " sambil sejambak bunga diberikan ala ala romantik lea ni
makwe "eh takde lah biasa je, tq" pipi merah merah pink malu tersipu sipu kena puji

pakwe "u nak makan ape"
makwe "ikut u je lah"

pakwe "sayang sedap tak makan kat sini"
makwe "sedap"

pakwe "sayang u suka tak tengok wayang"
makwe "eh i suka sangat, i suka yang love story  tau, tak sukalah yang perang perang ganas, i nikan perempuan lemah lembut , yang seram seram tu i takut" i tengok kat tv ada movie baru keluar macam best je citer tu. kita tengok citer ni eh.

pakwe " dalam hati p/s: amboi kalau tang tengok wayang komain ko ye."

itulah wanita yang kadang kadangnya lelaki sukar untuk selaminya dari sudut hatinya. "wanita hadiah, pemberian, amanah pada lelaki"

No comments:

Post a Comment